kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Świąteczny stół. Jak go udekorować?
2014/11/18 22:10:00

- Niezwykle ważnym elementem świątecznych spotkań są oczywiście wyczekiwane przez cały rok wyjątkowe potrawy. Pojawiająca się w tych dniach na stole zastawa musi więc być nie tylko elegancka i odświętna, ale powinna także pomieścić wszystkie dwanaście tradycyjnych specjałów – przypomina Anna Poprawska. - Wybierając zastawę warto postawić na tradycyjną biel, która sprawdza się zarówno w klasycznych, jak i nowoczesnych aranżacjach. Elegancji dodają jej często delikatne złote lub srebrne zdobienia. Dobrze prezentuje się też zestawienie białego szkła lub porcelany z elementami wykonanymi z przezroczystego materiału. Szczególnie naczynia kryształowe będą pięknie mieniły się w blasku świec, klimatycznie rozświetlając otoczenie – mówi ekspert.

- Za pomocą dodatków możemy w szczególny sposób podkreślić charakter stworzonej aranżacji. Stylowe świeczniki, solniczki czy cukiernice pomagają udekorować stół, zwłaszcza, gdy same są małymi dziełami sztuki – podpowiada projektantka wnętrz z portalu Homebook.pl, i dodaje: - Wiele ozdób możemy zapożyczyć z choinki, na przykład wypełniając bombkami półmisek lub rozkładając na stole choinkowe oświetlenie, które rozświetli pozostałe dekoracje.

fot. homebook.pl

Strony: [1] [2] [3] [4] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: Wigilia, dekoracja, Święta, świąteczny stół


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »