kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Wielkanocny stół. Jak go udekorować?
2014/4/10 23:30:00

W czasie Wielkanocy sporo czasu spędzimy przy stole z naszymi rodzinami. Świąteczny stół winien się zatem wyróżniać szczególną oprawą. Trzeba pamiętać, że nie tylko potrawy, ale też i elementy nakrycia posiadają własną symbolikę. Jakie dekoracje wybrać na wielkanocny stół, podpowiada stylistka home&you Hanna Maruta.

Stół w kolorach wiosny

Na wielkanocnym stole, zarówno w potrawach, jak i ozdobach, najczęściej dominuje kolor żółty, symbolizujący radość i życie oraz zielony, nawiązujący do budzącej się na wiosnę przyrody. – Idealnym tłem dla tych barw jest biel – zwłaszcza w postaci obrusu, talerzy czy naczyń. Kolorowym akcentem mogą być zielone podkładki, świeczniki, jak i wazon na kwiaty, a także żółte świeczki lub figurki dekoracyjne np. w kształcie pisanek. Do takiej kompozycji możemy dopasować też dodatki symbolizujące Wielkanoc – przyprawniki w kształcie króliczków, misę przypominającą otwartą skorupkę jajka czy paterę na pisanki z figurką zająca – mówi Hanna Maruta, główna stylistka marki home&you. – Oryginalnym pomysłem będzie również rzeżucha zasadzona w ozdobnym naczyniu. Całość stworzy subtelne, a zarazem pomysłowe nakrycie – dodaje stylistka.

fot. Kolekcja Natural Charm. Home and you

Aby podkreślić radosną atmosferę Wielkanocy, na stole mogą też zagościć wielobarwne i optymistyczne dekoracje. – Wybierając dodatki w ciepłych, pastelowych odcieniach możemy dowolnie łączyć różnorodne kolory. Różowy stroik, żółte świeczki w kształcie kurczaczków symbolizujących nowe życie czy zabawne figurki – np. uroczych zajączków, wprowadzą wesoły nastrój przy świątecznym stole – podpowiada stylistka.

Strony: [1] [2] [3] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: dekoracje, stół, wielkanoc, Święta


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »